Terug naar de natuur

Deze kleine gekleurde flesjes zijn gevuld met krachtige schatten uit de natuur, de etherische olie die gewonnen wordt uit planten. En hoewel deze plantensappen al meer dan 5000 jaar geleden gebruikt werden, is het voor velen nog niet bekend wat ze voor mens en dier kunnen betekenen. Tijd om terug naar de natuur te gaan en je leefstijl een gezonde make-over te geven. En de beste keuze om dat te doen, is met de producten van Young Living. Er zijn heel veel verschillende soorten essentiële oliën op de markt, maar de ene olie is de ander niet. Er is erg veel verschil in kwaliteit. De kwaliteit van de olie die uiteindelijk in het flesje en dus bij jou thuis terecht komt is van heel veel factoren afhankelijk. Vandaar mijn keuze voor Young Living. Ik ken de oliën van Young Living als betrouwbaar, krachtig en puur. Waarden die ik belangrijk vind. Evenals integer, een waarde die ik ook terug zie bij Young Living. Puur natuur, zonder rare toevoegingen. Het allerbeste dat verkrijgbaar is, als je het mij vraagt.

Wat zijn Essential Oils?

Essential oils, etherische olie en essentiële olie zijn verschillende benamingen voor olie uit plantensappen. Planten produceren aromatisch stoffen in de vorm van etherische oliën ofwel essentiële oliën als onderdeel van hun overlevingsstrategie. En wij als mens kunnen dankbaar gebruik maken van deze schatten uit de natuur door deze etherische olie aan ons lichaam toe te voegen. We kunnen ze gebruiken voor alle facetten van ons welzijn. De oliën worden uit de planten gewonnen door stoomdestillatieproces of compressie.

Etherische oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn niet vettig, maar vluchtig.

Vettige plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld amandelolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën gebruik je als draagolie om de etherische oliën te verdunnen of te vermengen. 

Essentiele olien bevatten onder andere fenylpropanoiden, monoterpenen en sesquiterpenen. Deze stoffen ondersteunen je lichaam op elk gebied.

Lichamelijk, mentaal,
emotioneel & spiritueel.

De oliën doen op verschillende niveaus hun werk.
Zo is Lemon essential oil bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken.

Frankincense is de olie die ik veel gebruik als Aroma Freedom Practitioner. Het bevat de stof Incensole Acetaat dat krachtig inwerkt op het bevorderen van een goed gevoel.

De blend van Young Living; StressAway bevat onder andere Cedarwood. Deze olie ondersteunt een fijne slaap.

Als docent, theoloog, lifecoach en Aroma Freedom Practitioner ken ik het belang van onderzoek en duidelijke handvatten. Ik heb daarom een Aromatherapie platfom gemaakt die een Basuscursus Aromatherapie bevat en hele leuke video’s, printables en zo zoveel meer! Zo kan iedereen de natuurlijke remedies gebruiken voor jezelf en je gezin.

 

 

 

 

 

 Gebruik

Aromatisch

De diffusers van Young Living zijn een perfecte manier om de oliën in de lucht te verspreiden en zo in te ademen. Op die manier werk je niet alleen aan je fysieke en emotionele gezondheid, maar ruikt het ook nog heerlijk in je huis. Binnen een paar seconden reageert je brein op deze therapeutische  graad olien. 

Er zijn veel verschillende diffusers op de markt. Als je de hoge therapeutische kracht van de olien van Young Living wilt behouden, is het belangrijk een diffuser van Young Living te gebruiken. De diffusers van Young Living bevatten een ultra-sonische plaat met een goede sterkte. Deze zorgt ervoor dat de olien via een koudwaterdamp daadwerkelijk in de ruimte terecht komen. De diffusers zijn dus koude stoom diffusers en dat zorgt ervoor dat de chemische structuur van de olien bewaard blijft. En net zo belangrijk… veiligheid. De diffusers van Young Living zijn langdurig in de laboratoria van Young  living getest zodat je een veilig product in huis hebt staan. Ik vind dat erg prettig als moeder. De service vind ik ook geweldig. Als er iets mocht zijn staat klantenservice voor je klaar.

Wil je een mooie, veilige diffuser in je winkel of praktijk? Stuur me een bericht, dan kijken we samen naar een aangepast pakket. Ga naar contact.

Via de huid

Via de huid worden de oliën ook opgenomen in het bloed en op die manier komen de kleine moleculen op de plek waar ze hun magic kunnen doen.

In de handleidingen van DripDrup zul je lezen dat we het aanraden de essentiële oliën te verdunnen. Juist omdat de oliën van Young Living zo puur en krachtig zijn heb je maar zeer weinig nodig en is het goed de oliën te verdunnen met een vette olie. De olie wordt hierdoor ook beter opgenomen door de huid.

Ik gebruik vaak essentiële oliën in een roller. Er zijn mooie rollers te koop waar je een aantal olien in kunt doen en kunt aanvullen met V6. Vaak zijn er olien die elkaar versterken en je gebruikt om jezelf voor een specifiek onderwerp te ondersteunen zoals pollen of menstruatieongemakken. 

Voor volwassenen, kinderen, dieren en zwangeren is een andere verhouding nodig. Hier adviseren wij je goed bij. Een goede reden om bij DripDrup te bestellen. Je moet weten wat je doet!

Innemen

Je kunt oliën onder de tong druppelen waardoor ze worden ingenomen, op de binnenkant van de wang tappen, of ze in een plantaardige capsule toevoegen en doorslikken – sommige kunnen zelfs worden gebruikt bij het koken!

Young Living heeft een mooie collectie ‘plus’ olien. Deze zijn gegarandeerd fijn om te gebruiken om in te nemen voor volwassenen.  

Oliën van niet-therapeutische kwaliteit mogen nooit worden ingenomen omdat het vermengd kan zijn, synthetisch kan zijn of geen goede kwaliteit heeft. De meeste essentiële oliën op de markt komen van een groothandel en zijn merendeels niet van A-kwaliteit!

Het innemen van oliën moet echter altijd met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Ik vind het voor kinderen geen aanrader – Bij aanschaf van de Kit vertellen we welke olien je wel/niet mag innemen.

Veelgestelde vragen

Invisible (nietverwijderen)

Wat is het verschil tussen essential oils en etherische oliën?

Er is geen verschil. Essential oils is de engelse benaming voor etherische oliën. In Nederland wordt ook wel eens de term essentiële olie gebruikt i.p.v. etherische olie. Wel is er een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende aanbieders van de olie.

Hoe snel heb ik mijn bestelling binnen?

Wanneer je je bestelling geplaatst hebt, heb je hem doorgaans met één of twee dagen in huis. Young Living heeft tegenwoordig namelijk een distrubutiecentrum in Nederland.

Is de olie ook veilig voor kinderen en baby's?

Veel oliën zijn zonder probleem te gebruiken bij kinderen en baby’s, maar niet allemaal (dit staat aangegeven op het etiket en in de informatie die je van me krijgt bij je aankoop). Aangezien de oliën heel geconcentreerd zijn, is het nodig dat de oliën naar leeftijd worden verdund met een draagolie. Bij je bestelling krijg je een verdunningsrichtlijn, zodat je precies weet hoe te verdunnen.

Hoe weet ik welke olie ik waarvoor kan gebruiken?

Er zijn diverse manieren om jezelf te informeren over de oliën. Sowieso blijft degene via wie jij jouw aankoop doet jouw ‘sponsor’, zodat je altijd iemand hebt bij wie je terecht kunt met je vragen.
Wanneer je via mij een account aanmaakt bij Young Living en een aankoop doet, krijg je toegang tot een uitgebreide online community. Die staat bol van informatie en je kunt er ook je vragen stellen.
Er zijn tevens diverse prachtige boeken verkrijgbaar met uitleg en toepassingsvoorbeelden.
En…… Google is your best friend!

Kan ik de oliën ook voor mijn huisdier gebruiken?

De meeste oliën zijn ook voor dieren in te zetten. Echter gelden voor dieren weer andere richtlijnen en ook een ander verdunningsadvies. In de community vind je informatie over het gebruik bij dieren.

Invisible (nietverwijderen)

Kan ik de oliën van Young Living ook in een winkel kopen?

 De olie van Young Living wordt alleen via onafhankelijke distributeurs verkocht. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat er goede uitleg en begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je Starter Kit gekocht hebt je ‘coach’ en je kunt dus altijd met je vragen bij die persoon terecht.

Het kan wel zo zijn dat een distributeur een winkel of salon bezit en de oliën daar ook heeft staan in een display. Daarnaast zijn er een aantal officiële Young Living winkels verspreid over de wereld. Die zijn veelal te vinden bij of in de hoofdkantoren of in de buurt van één van hun boerderijen.

Je kunt daar als je lid ben van Young Living met jouw lidmaatschapsnummer ook oliën aanschaffen vanuit zo’n winkel.

Wat als ik niet tevreden ben of iets terug wil sturen?

Wij kunen het ons bijna niet voorstellen, maar stel dat je niet tevreden bent, dan heeft Young Living een heel goede return policy.
Zie hier

– Any unopened product within 30 days after shipment for a full refund in the same method of payment of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened product within 30 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened or unopened product up to 90 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges and a 10% handling fee). The credit applied for opened product will be based on the percentage of the product returned. For example if you return 50% of a product, then a credit of 50% (less shipping charges and a 10% handling fee) will be applied to your Young Living account.

Is de olie van Young Living biologisch?

Ja, op elke Young Living boerderij en op de partnerboerderijen wordt alles biologisch geteeld.
Aangezien Young Living wereldwijd hun eigen boerderijen heeft en elk land hun eigen keurmerk heeft, hebben zij ervoor gekozen om geen bio-keurmerk erop te zetten. Daarnaast is het hebben van een keurmerk an sich nog niet eens zo veelzeggend. Er zijn ook merken die wel een keurmerk hebben, maar niet volledig bio zijn bijvoorbeeld. Young Living heeft heel bewust gekozen om niet voor een ‘officieel’ keurmerk te gaan.

Hoe lang zijn de oliën houdbaar?

Wanneer je de olie op een donkere en koele plek bewaart, zijn ze extreem lang houdbaar. Je hoeft ze niet in de koelkast te zetten, maar zet ze niet op een plek waar de zon erop schijnt bijvoorbeeld. Vele oliën zijn oneindig lang houdbaar. De Citrusoliën zijn niet oneindig houdbaar, maar nog steeds erg lang indien bewaard op een koele donkere plek.

Kan/mag ik de oliën ook zelf aanbieden aan klanten in mijn salon/praktijk etc.?

Ja, dat kan zeker! De oliën kunnen een prachtige aanvulling zijn voor jouw klanten. Neem even contact met me op voor meer informatie.

Gratis info magazine downloaden

Ontvang direct mijn gratis E-magazine in je mailbox! 35 pagina's met super leuke weetjes en tips waar je blij van wordt!

Aanmelden voor het magazine is gelukt!