Summer Kiss Bodylotion

13 mei 2020Beauty, Clean living, DIY0 Reacties

Je zou me soms moeten zien.. die big smile als ik een zelf gemaakt product uittest en het zo fijn blijkt te zijn! Deze bodylotion raad ik iedereen aan. Ik wilde deze maken omdat ik in de zomer een plekkerige huid niet fijn vind. Ik wil graag dat de zandkorrels weer van mijn huid glijden als ik op het strand zit. 

Nodig:

5 gram emulsan (Jojoli) 
1 g fluidlectine (Jojoli)
10g sesamolie
5 g jojobaolie
5 g amandelolie
80 g oranjebloesemwater
of gedestilleerd water
Doe de emulsan, fluidlectine, sesam en andere vette oliën in een vuurvast bakje. Breng in een pan een laagje water van ongeveer 3 cm aan de kook, en zet eerst het bakje met het gedestilleerd water of oranjebloesem water er één. Verwarm het tot maximaal 70°. Als het water 50 tot 60° is, zet je ook het oliemengsel in de pan. Controleer de temperatuur regelmatig. Let op: maak de thermometer tussendoor steeds schoon en of gebruik twee thermometers. Neem de bakjes uit de pan als de inhoud van beiden 70° is en draai het vuur uit. Schenk het water al roerend met een lepel langzaam bij het vetmengsel. Laat het onder voortdurend roeren afkoelen tot 30°. Schenk de lotion in een goed afsluitbaar glazen flesje met een pompje (Jojoli) en laat het verder afkoelen. 
Dan voeg je Young Living oliën toe als: 
Lavender, Geranium, Sensation of Joy of de combi Stressaway met Lime. 
Ong 20 druppels totaal. Geniet van je zijdezachte huidje!