Koken met essentiële oliën! Dat is voor de meesten van ons helemaal nieuw! Het is een super leuk, nieuw avontuur. Je kunt de geweldige plantensappen dus niet alleen inzetten voor je welzijn, maar ook om er heerlijk eten mee te maken en je lichaam te versterken. Zoet en hartig… het kan allemaal!
Havermout Pannenkoeken met banaan
BENODIGDE YOUNG
LIVING-PRODUCTEN:
Lavender Honey
Cinnamon Bark+
Clove+
INGREDIËNTEN
• 60 g havermout
• 240 ml water
• 1 eetlepel Lavender Honey
• 2 eetlepels kokosolie
• 120 g bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• Snufje zuiveringszout
• Halve theelepel kaneel
• 120 ml melk naar keuze
• 60 ml Griekse yoghurt (0% vet)
• 1 banaan – gepeld en geprakt
• 1 ei – lichtjes geklopt
Siroop
• 120 ml zuivere ahornsiroop
• 2 druppels Cinnamon Bark+
• 1 druppel Clove+
INSTRUCTIES: Doe de havermout en het water in een grote pan. Verwarm
op middelhoog vuur, totdat de havermout zacht en romig is. Voeg de Lavender Honey en kokosolie toe, roer en zet aan de kant om af te koelen.
Neem een kom en zeef de bloem, het bakpoeder, zuiveringszout en kaneel.
Voeg de melk, yoghurt en banaan toe aan de afgekoelde havermout en meng
goed. Voeg het geklopte ei toe en meng. Voeg de droge ingrediënten toe en
meng opnieuw.
Bak de pannenkoeken in de pan met een olie naar keuze en serveer met de
siroop. Neem een kleine pan, verwarm de ahornsiroop en voeg Cinnamon Bark+ en Clove+ toe. Giet over de vers gebakken pannenkoeken.