Essentiële oliën in oude geschriften

Essentiële oliën in oude geschriften

18 feb 2020spiritualiteit1 reactie

Wierook en Mirre…
“De geur van balsem (Mirre) en wierook (Frankincense) maakt gelukkig… Spreuken 27:9 “Een wijze heeft een kostbare schat aan oliën in huis” Spreuken 21:20
Deze spreuken zijn onwijs oud. Men schat in dat het boek Spreuken mogelijk ongeveer 3000 jaar oud is. 
Toen waren essentiële oliën al bekend om hun werking voor lichaam én geest. Heel normaal in die tijd. De essentiële oliën van toen en nu zijn niet hetzelfde. Nu gebruiken we stoomdestillate waardoor de opgevangen olie uit de plant, schors, bast, of hars velen malen geconcentreerder is dan toen het geval was. 
In de Joodse tabernakel en later de tempel werd de geur van Frankincense voortdurend verspreid in de ruimte. Waarom, zou je denken?
Het altaar werd met Frankincense olie ingesmeerd. 
Frankincense staat bekend om zijn rustgevende werking. Een hele fijne olie die ik vaak in de tijden van stilte gebruik. 
In de boeken van de Bijbel vind je heel veel verwijzingen naar essentiële oliën. Ik ga hier regelmatig over bloggen.

Onze huidige tijd

Nu… vele jaren later ontdekken we opnieuw de kracht van de bijzondere werking van plantensappen.. essentiële oliën genoemd. 
Essentiële oliën zijn zelfs hip aan het worden. Veel bedrijven verwerken essentiële oliën in hun producten en komen er ook allerlei goedkopere essentiële oliën op de markt. Menig IG-account met een beetje volgers zie je een samenwerking aangaan met een bedrijf dat goedkope oliën verkoopt. Zo raken essentiële oliën onder de aandacht, maar is de vraag hoe het kan dat deze oliën zo goedkoop zijn. Oliën waarvan algemeen bekend is dat ze, als ze puur en van therapeutische graad zijn niet voor die prijs verkocht kunnen worden.  En als je bedenkt hoe onwijs veel mensen inmiddels diffusers en flesjes gratis hebben gekregen om te promoten… waar doen ze het dan van?
Enfin… zorg dat je in het bezit bent van de pure, therapeutische graad oliën. Deze zijn zuiver en kunnen je ondersteunen naar lichaam en geest. 
Wat is het verschil met de oliën uit de tijd van Spreuken en nu?
Essentiële oliën kunnen door zorgvuldige destillatie 100 tot 10.000 maal geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant. 
Hierdoor zijn ze vele malen sterker dan in de oudheid. 
En hierdoor hoef je maar heel erg weinig te gebruiken wat fijn is zodat je je gezondheid snel en op een natuurlijke manier kunt ondersteunen. 
Vraag gerust naar meer informatie. 

Heb je nog vragen of wil je me uitnodigen voor een lezing?

Gratis info magazine downloaden

Ontvang direct mijn gratis E-magazine in je mailbox! 35 pagina's met super leuke weetjes en tips waar je blij van wordt!

Aanmelden voor het magazine is gelukt!