DIY Geurhanger van zoutdeeg

DIY Geurhanger van zoutdeeg

16 mrt 2020DIY, Huishouden, Kinderen, Olietips, Ouders0 Reacties

Vandaag maakten we geurhangers. Ze hangen door het huis en als je langsloopt ruikt het zo lekker! Je kunt ze ook op een cadeautje bevestigen. Deze geurhangers maak je in een handomdraai. Leuk om met kids te doen. Ik maakte wit zoutdeeg.

Nodig:

  • 1/2 cup Maizena
  • 1/2 cup zout
  • 1/2 cup water
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en roer ze door elkaar.
  2. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur terwijl je ondertussen blijft roeren.
  3. Als er op de bodem een dikker laagje ontstaat, draai je het vuur laag en blijf je roeren net zolang totdat de hele mix de structuur van aardappelpuree heeft. Dan haal je de pan van het vuur.
  4. Als je zoutdeeg afgekoeld is, kneed je het nog een paar keer door zodat het niet meer zo plakkerig is. En dan is je witte zoutdeeg klaar om ermee te knutselen.

Wit zoutdeeg is wel wat zachter en plakkeriger van structuur dan zout brooddeeg, dus het is iets moeilijker om er vormpjes uit te steken. Maar het droogt wel weer sneller dan gewoon deeg en hoeft dus minder lang in de oven.

Vormpjes

Wij maakten er balletjes van die we met de vinger platduwden. Prikten er een gaatje in met een prikker. We houden van snel en makkelijk :-D. Toen drukten we er blaadjes en takjes op (je kunt ook koekjesuitstekers gebruiken voor een lieve tekst) en deden het in de oven. 

De oven op 75 graden voor 2 uur. Als het terugveert (als je er op drukt met een vork) moet je het langer in de oven houden.

 

En dan…

Als ze afgekoeld zijn kun je er een mooi touwtje doorheen doen of koperkleurig draad. Druppel Young Living oliën erop en klaar! 

Aan wie ga jij ze geven?

 

Gratis info magazine downloaden

Ontvang direct mijn gratis E-magazine in je mailbox! 35 pagina's met super leuke weetjes en tips waar je blij van wordt!

Aanmelden voor het magazine is gelukt!